гривні грн
Каталог товарів

Як доглядати за газоном: полив, стрижка, підживлення, боротьба з бур'янами

Категорії
Зміст
  1. Як доглядати за газоном: полив, стрижка, підживлення, боротьба з бур'янами
  2. 1. Полив
  3. 2. Стрижка
  4. 3. Підживлення
  5. 4. Боротьба з бур'янами

Як доглядати за газоном: полив, стрижка, підживлення, боротьба з бур'янами

Гарний та доглянутий газон, що нагадує щільний смарагдовий килим - це не подарунок природи і не наслідок якогось чудодійного насіння. Це всього лише результат цілого ряду робіт, які поєднуються в одному терміні - догляд за газоном. Але, не лякайтесь! Ви не мусите весь свій вільний час присвячувати догляду за газоном, щогодини та щодня слідкувати тільки про його красу. Таких робіт небагато, але головне - виконувати їх своєчасно. 

1. Полив

Полив газону починають з квітня і до настання ранньої осені - один раз в тиждень. При піднятті температури навесні - через день, а в особливо спекотні дні - кожний день.

Ідеальний час для поливу – рано вранці. У трави буде цілий день, щоб висохнути і вона одразу не випарується, адже сонце ще не нагріло газон. Газон можна поливати і в нічний час, але будьте обережні визначаючи потрібну кількість води, адже якщо її буде надмірно, то створиться вологе середовище, ідеальне для росту грибка.

Найкраще для поливу використовувати дощувачі, які рівномірно та своєчасно забезпечать газон потрібною кількіст  води. Весь асортимент дощувачів можна переглянути за цим 👉 посиланням.

2. Стрижка

Стрижку проводять один раз на 7-14 днів. У суху спекотну погоду не бажано підстригати газон, тому що в такий період трава росте не так швидко і схильна до хвороб. Останню стрижку на території північної України проводять у другій половині жовтня, південній - перша половина листопада.

3. Підживлення

Навесні, для основного внесення, використовують комплексні добрива з підвищеним вмістом азоту і фосфору для забезпечення швидкого зростання і вкорінення. Навесні і до кінця серпня використовують азотні добрива, які надають газону насичений зелений колір. А ось, у вересні - вносити комплексні гранульовані добрива з високим вмістом фосфору і калію для забезпечення гарної перезимівлі газону. При основного внесення (гранульовані добрива) в квітні використовують 2-3 кг./100 кв.м, для підживлення - 1-2 кг./100 кв.м один раз в 1-2 місяці. Підживлення можна проводити за допомогою обприскувача (підживлення на лист) розчином кристалічних добрив (10 г. на 5 л. води на 100 кв.м). Для боротьби з хворобами і бур'янами в розчин можна додати гербіциди або фунгіциди. Весь асортимент добрив можна переглянути за цим 👉 посиланням.

4. Боротьба з бур'янами

Боротьбу з бур'янами проводять вручну та з використанням гербіцидів з такими діючими речовинами: 1) триасульфурон 2) дикамба 3) клопіралід. Ми зробили підбірку кращих гербіцидів по газону, які ви можете використовувати:

- Лінтур (Syngenta, Швейцарія) - системний гербіцид для знищення однорічних і багаторічних дводольних бур'янів на газонах. 

- Лонтрел (Corteva, США) - післясходовий гербіцид системної дії, що успішно контролює однорічні дводольні та багаторічні коренепаросткові бур’яни.

- Діален Супер (Syngenta, Швейцарія) - контролює біля 200 видів дводольних бур'янів, у тому числі багаторічні та стійкі до 2,4–Д.

- ММ600 (Нертус, Угорщина) - системний післясходових гербіцид для знищення однорічних та багаторічних дводольних бур'янів.

Наша команда бажає Вам успіхів при створенні газону вашої мрії. Ми продаємо не просто товар, а - результат! З повагу, компанія «Агрозон»

( 58 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Весняне добриво для газону

Формула: 20-0-7+6CaO+3MgO

Тривалість дії: 2-3 місяці

 

Немає на складі

Склад: N-0, P-20, K-30 + мікроелементи

Немає на складі

Немає на складі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*