гривні грн
Каталог товарів

ТОП 10 десикантів: який десикант вибрати?

Категорії
Зміст
  1. ТОП 10 десикантів: який десикант вибрати?
  2. Які переваги десикантів?
  3. Які бувають десиканти?
  4. Чому десиканти на основі диквату працюють з різною ефективністю?  
  5. Компанія Агрозон зробила підбірку топових десикантів

ТОП 10 десикантів: який десикант вибрати?

Десиканти - це хімічні препарати, які використовуються для підсушення культур та дають можливість полегшити прибирання врожаю.

Які переваги десикантів?

  • надзвичайно швидка дія;

  • знижує вологість насіння, зменшуючи витрати на сушіння;
  • дає можливість швидше зібрати врожай;

  • гарантує збереження врожаю при несприятливих погодних умовах;

  • зменшує кількості бур'янів.

Які бувають десиканти?

✔️ десиканти на основі гліфосату - використовуються не часто, оскільки при обробці культури діюча речовина накопичується в насінні, що може пошкодити зародок. До десикантів такого типу можна віднести: Раундап Макс, Аверс, Тотал тощо;

✔️ десиканти на основі глюфосинат амонію - підвищує рівень аміаку в тканинах та знижує рівень глутаміну, що провокує припинення фотосинтезу та загибель рослини. До десикантів такого типу можна віднести: Галант, Баста тощо;

✔️ десиканти на основі диквату - найбільш популярний вид, який підсушує лише листя та стебла, при цьому не потрапляє в насіння. До десикантів такого типу можна віднести: Реглон Супер, Дикват, Сквар, Альфа-Дикват, Реглон Форте тощо.

Чому десиканти на основі диквату працюють з різною ефективністю?  

Звернемося до довідника пестицидів та агрохімікатів. Асортимент препаратів з діючою речовиною дикват дибромід досить великий (більше 40 позицій). Щоб зрозуміти чим вони відрізняються розглянемо процес приготування робочого розчину. При розчиненні у воді дикват дисоціює на дві частини: позитивно заряджений дикват-іон відповідає за процес десикації, два негативно заряджених иона брому - баластна частина. У складі препарату частіше вказується загальний вміст дикват диброміду, а потрібно звертати увагу на вміст діючої речовини у перерахунку на активний дикват-іон. Наприклад, в оригінальному десиканті Реглон Форте виробник зазначає 200 г/л активного дикват-іону, а в препаратах, які є аналогами вказується загальній вміст дикват диброміду (активний дикват-іон+баласт) - 150 г/л, це означає, що вміст в ньому активної частини зовсім малий. 

У 2020 році компанія Syngenta провела оцінку препаратів Реглон Форте, Реглон Ейр та п'яти інших продуктів, що містять дикват. Результати показали, що вміст дикват-іонів в продуктах Реглон Форте та Реглон Ейр складає 200 г/л і це відповідає кількості, яка заявлена у реєстраційних документах, а у п'яти інших препаратів - вміст колибається у діапазоні від 80 до 111 г/л при заявленому вмісті діючої речовини 150 г/л.

Десикант Заявлений вміст дикват диброміду, г/л Фактичний вміст дикват-іонів, г/л Частка від заявленого у реєстраційних документах Норма витрати препарату для отримання 300 г дикват-іонів на гектар
Реглон Форте 200 204 100% 1,5
Реглон Ейр 200 201 100% 1,5
Десикант №1 150 111 74% 2,7
Десикант №2 150 86 57% 3,5
Десикант №3 150 80 53% 3,8
Десикант №4 150 87 58% 3,4
Десикант №5 150 86 57% 3,5

Компанія Агрозон зробила підбірку топових десикантів

  1. Реглон Форте (Syngenta, Швейцарія)
  2. Реглон Супер (Syngenta, Швейцарія)
  3. Реглон Ейр (Syngenta, Швейцарія)
  4. Ураган Форте (Syngenta, Швейцарія)
  5. Баста (BASF, Німеччина)
  6. Торнадо 500 (Avgust, Росія)
  7. Дикват (Хімагромаркетинг, Україна)
  8. Десикант Макс (Укравіт, Україна)
  9. Альфа-дикват (Alfa Smart Agro, Україна)
  10. Регалон-S (Rangoli, Україна)

ТОВ "Агрозон" пропонує десиканти по оптовій та роздрібній ціні в залежності від об`єму замовлення. Купити десиканти відтепер можна швидко, зручно та дешево з доставкою по всій Україні з інтернет-магазином Агрозон. Ми надаємо сертифікати якості та гарантуємо оригінальність походження товару.

Увага!!! Для безпечного використання препаратів та досягнення максимального ефекту дії чітко дотримуйтеся інструкції виробника та правил техніки безпеки при роботі з хімічними речовинами. 

( 219 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Якісний, безпечний
На більшість сільськогосподарських культур
Для десикації посівів та рівномірного дозрівання плодів

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*