гривні грн
Каталог товарів

Як доглядати газон восени?

Категорії

Головні правила догляду за газоном восени

Осінь - найкращий час для закладання газону, а власникам вже готового газону потрібно добре попрацювати, щоб підготувати його до зниження температури та зими. 

  1. Оцініть стан вашого газону. Перед тим як почати вносити осіннє добриво, важливо об'єктивно оцінити стан газону. Визначте щільність газону та наявність ділянок, які потребують додаткової уваги. Це дасть вам можливість правильно визначити кількість добрив, які необхідно вносити. 
  2. Оберіть відповідне осіннє добриво. Різні склади призначені для різних цілей, тому вибір правильного добрива дуже важливий. В осінньо-зимовий період обирайте добриво з високим вмісто калію та фосфору. Азотні добрива ВИКЛЮЧАЄМО, їх вносити в цей період не можна, оскільки вони провокують ріст зеленої маси. Калійно-фосфорні добрива підвищують стійкість трави до перепадів температури і дозволяють йому гарно перенести зимові морози. 
  3. Зменшіть кількість покосу трави. Розрахуйте так, щоб газонна трава пішла в зиму висотою не менше 10 см.
  4. Приберіть з газону залишки скошеної трави, а пізніше сміття, опале листя та гілки. Використовуйте для цього садові / віялові граблі та жорстку мітлу.
  5. Проведіть аерацію, проколюючи в суху погоду грунт на глибину 10-20 см. садовими вилами. Аерація допоможе відвести воду в глибші шари грунту та забезпечить корені додатковим киснем. 
  6. Після останнього покосу та аерації можна провести мульчування, яке допоможе заповнити нерівності поверхні і збільшити родючий шар грунту, завдяки чому збільшиться густина газону, оскільки у культури з'явиться можливість утворювати нові бічні пагони та кущитися.

Для вибору осінніх добрив для газону, ви можете звернутися до нашого менеджера або обрати самостійно на сайті. Ви знайдете широкий асортимент добрив різних типів і брендів, а також отримаєте детальну інформацію про застосування добрива. Не забувайте, що правильний догляд є ключем до здорового і красивого газону.

( 74 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*