гривні грн
Каталог товарів

Система захисту винограду препаратами компанії Syngenta

Категорії

Система захисту винограду препаратами компанії Syngenta

Виноград - теплолюбна культура, яка традиційно вирощується в південних областях України, в Криму та на Закарпатті. Проте, останніми роками, багато власників присадибних ділянок почали вирощувати на них виноград практично по всій території України.

Набрякання бруньок

Розпускання бруньок

Поява суцвіть

Початок квітування

Квітування

Формування зав’язі

Ягоди з горошину

Початок змикання ягід

Зімкнені ягоди

Дозрівання ягід

Ураган Форте (40 мл/сотка)

Фюзілад Форте (20 мл/сотка)

 

Хорус (6 г/5л води)

 

Хорус (3 г/5 л води)

Світч (10 г/10 л води)

Тіовіт Джет (40 г/10 л води)

 

 

Тіовіт Джет (40 г/10 л води)

 

 

 

 

 

Топаз (6 мл/10 л води)

 

 

Ридоміл Голд (50 г/10 л води)

 

 

 

 

Квадріс (12 мл/10 л води)

 

 

 

Проклейм (4 г/8 л води)

 

Енжіо (3,6 мл/10 л води)

Матч (8 мл/10 л води)

 

 

Вертімек (10 мл/8 л води)

 

Вертімек (10 мл/8 л води)

 

 

 

 

Ізабіон (20 мл/8 л води)

 

 

  • Фунгіциди
  • Інсектициди
  • Гербіциди
  • Органічне добриво

Видовий склад шкідливих організмів великою мірою залежить від зони вирощування винограду. Саме тому захист насаджень слід адаптувати до конкретних виноградників і кліматичних зон, у яких вони розміщені.

Які основні хвороби винограду?

  • Оїдіум (борошниста роса) - хвороба пошкоджує всі наземні частини лози. Перші ознаки захворювання зявляються навесні (травень), масове пошкодження й поширення починається, коли температура повітря сягає +20…25С, а вологість – 60-80%. На верхньому боці листа зявляється білий наліт у вигляді поодиноких плям, які пізніше зливаються покривають весь листок. Пізніше листя скручується і сохне. Уражені квітки й бутони покриваються борошнистим нальотом і опадають. Ягоди в разі раннього ураження перестають рости, буріють і засихають, а ті, які достигають, при ураженні розтріскуються, пліснявіють і загнивають.
  • Мілдью (несправжня борошниста роса) винограду  уражає виноградники щорічно, а в роки з підвищеною кількістю опадів хвороба розвивається за типом панфітотії та при відсутності захисних заходів може знищити весь урожай, призвести до загибелі кущів взимку внаслідок низького накопичення цукрів у пагонах та зниження їх морозостійкості.
  • Сіра гниль - хвороба, яка проявляється на ягодах під час достигання мірою збільшення цукристості соку. В умовах високої вологості розвивається на листках, їхніх черешках, пагонах і суцвіттях, на зелених ягодах, а також на саджанцях під час зберігання. На листках з’являються бурі плями відмерлих частин, у вологу погоду вкриваються грибним нальотом. Під час дозрівання ягоди буріють, покриваються сірим пліснявим нальотом, розм’якшуються.

  • Краснуха - хвороба, яка уражує передусім листя, а інколи й інші зелені органи виноградників. Проявляється краснуха спершу на нижньому листі у вигляді плям, обмежених великими жилками. На початку ураження симптоми нагадують симптоми мілдью, але на спідньому боці листка немає спороношення гриба. 3 часом плями збільшуються, листя стає крихким, краї листка часто закручуються донизу. Краснуха спричиняє передчасне опадання листя. Ягоди винограду втрачають якість і смакові властивості. РАННЯ ПРОФІЛАКТИЧНА (до цвітіння) обробка фунгіцидом Tiовіт. Наступні обробки проводяться такими самими препаратами, як проти мілдью, і збігаються за термінами.
  • Чорна плямистість (фомопсис). Виноградні кущі найчастіше уражуються через механічні пошкодження. Характерна ознака ураження круглі червоно-фіолетові плями, які поширюються вздовж пагона (фаза 3-5 листків). Згодом, мірою росту, кора тріскається, уражені гілки стають крихкими. На одерев'янілих однорічних пагонах з'являються безбарвні плями, кора навколо них набирає забарвлення від сірого до біло-матового. Iноді уражуються ягоди на стадії достигання: вони стають темно-фіолетового кольору, зморщуються і загнивають. Крім того, відмирає уражена багаторічна деревина кущів, що може призвести до повної загибелі кущів. У фазі набрякання бруньок обробка фунгіцидами - Tioвіт Джет. РАННІ ПРОФІЛАКТИЧНІ до фази 4-5 листків - Квадріс. Наступні обробки проводяться такими самими препаратами, як проти мілдью, і збігаються за термінами.
  • Антракноз. Хвороба уражує ягоди і всі зелені частини виноградного куща. Зазвичай антракноз починає розвиватися рано, при розпусканні бруньок. Дощова погода сприяє розвитку та поширенню хвороби. На листі з'являються бурі плями з темною облямівкою. Пізніше тканина листка в місцях плям засихає і випадає. Уражені суцвіття буріють і всихають. На ягодах з'являються невеликі вдавлені темні плями з бурою облямівкою. Сильно уражена лоза чорніє, взимку вимерзає. Зазвичай обробки проти антракнозу проводяться такими самими препаратами, як проти мілдью, і збігаються за термінами.

Які основні шкідники винограду?

  • Філоксера (листова форма). Навесні з яєць виходять личинки, які живляться соком на листі, утворюючи гали на спідньому боці листка. Личинки в галах перетворюються на самиць, які відкладають яйця, даючи нове покоління. За літній період розвивається до 9 поколінь філоксери. Сильне пошкодження філоксерою може призвести до повної загибелі кущів винограду. Поширюється філоксера з посадковим матеріалом, а також за допомогою вітру, води й садового реманенту. Застосування препаратів: Актара, Енжіо, Актеллік.
  • Скосарі (Довгоносики). Дорослі жуки спричиняють два типи пошкоджень: рано навесні обдають молоді бруньки, а пізніше обїдають молоде листя. Личинки живляться корінням. Найбільшої шкоди завдають маточникам.  Застосування препаратів: Актара, Енжіо, Актеллік. 
  • Гронова листовійка. Шкідник розвивається у трьох поколіннях. Шкодять личинки. Личинки першого покоління пошкоджують бутони, квітки і зав'язі. За масової появи личинки можуть пошкодити до 80% бутонів. Друге покоління пошкоджує зелені ягоди. Найбільшої шкоди завдають личинки третыого покоління, коли ягоди винограду дозрівають. Навіть ледь пошкоджені ягоди в суху вул погоду засихають, а у вологу гниють. Застосування препаратів: Матч і Проклейм.
  • Виноградний повстяний кліщ. Кліщ зимує під лусочками бруньок і під корою на нижній частині одноpічних пагонів. Живитися починає в пеpiод набухання й розпускання бруньок. На листі з'являються гали, з нижнього боку вкриті білим повстяним нальотом. Протягом літа й аж до вересня триває живлення і поширення кліща по рослині. Сильно пошкоджене листя скручується 1 засихає. Шкідник призводить до зменшення врожаю, молоді пагони не визрівають. Застосування препаратів: Tiовіт Джет у фазі 1-3 листки та nісля цвітіння, Матч після цвітіння, Вертімек до та після цвітіння.
( 48 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Немає на складі

Селективний, технологічний, зі швидкою дією
Гербіцид від однорічних та багаторічних злакових бурянів
На посіви соняшнику, сої, моркви, картоплі, ріпаку, капусти та інших культурних рослин

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Потужний, унікальний, надійний
Для захисту томатів, яблуні, капусти
Від твердокрилих та прямокрилих

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Ефективний, унікальна формула, системна дія
Від широкого спектру шкідників
На більшість сільськогосподарських культур.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*