гривні грн
Каталог товарів

Візуальні ознаки дефіциту елементів живлення рослин

Категорії

Візуальні ознаки дефіциту елементів живлення:

1) АЗОТ (N)

Через дефіцит азоту в рослині руйнується хлорофіл, тому листя стає світло-зеленого чи жовтого кольору. З часом на них з’являються коричневі плями, пізніше листя засихає і передчасно опадає. 

 

 

 

2) КАЛІЙ (К)

Через дефіцит калію на листі утворюється крайовий опік, клітини ростуть нерівномірно, тому з'являється гофрованість та змінюється його форма. Нові листки та пагони виростають меншого розміру.

 

 

 

3) ФОСФОР (Р)

Перші ознаки дефіциту фосфору в рослині проявляються на старому листі. Це відбувається через те, що рослина може повторно використовувати фосфор і його переміщення відбувається від старого листя до точок росту та молодих пагонів. Листя по краю та на жилках набуває темно-зеленого або червоно-фіолетового забарвлення, з’являються коричневі плями та передчасно опадає.

 

 

 

4) МАГНІЙ (Mg)

Через дефіцит магнію насамперед страждає коренева система рослини. Між жилками з’являється хлороз, на листі видніються плями жовтого, фіолетового та червоного кольорів. Краї листя загинаються та передчасно опадають.

 

 

 

5) ЦИНК (Zn)

Дефіцит цинку виявляється на молодому листі у вигляді їх побіління або хлорозу. На поверхні утворюються світлі смуги, які розташовані паралельно середньої жилки.

6) БОР (В)

Дефіцит бору проявляється на молодому листі, воно стає світлого кольору із закрученими краями. Точки росту починають відмирати, стебло розтріскується, а бутони чи квіти опадають. На ріпаку розвивається «дуплистість» кореня. 

7) ЗАЛІЗО (Fe)

Дефіцит заліза насамперед проявляється на молодому листі, воно жовтіє, а між жилками з’являються смуги світлого кольору.

 

 

 

8) КАЛЬЦІЙ (Ca)

Через дефіцит кальцію на рослині з’являється молоде та дрібне листя, яке має дещо деформовану форму з ознаками хлорозної плямистості. Краї листя мають бурі опіки.

9) МАРГАНЕЦЬ (Mn)

Дефіцит марганця в рослині проявляється на її листі, на них розвивається хлороз, а між жилками, від центру до краю, утворюються великі плями жовто-зеленого чи жовто-сірого кольорів.

 

 

 

10) МІДЬ (Cu)

Дефіцит міді провокує утворення на молодому листі білих хлорозних плям, вони стають блідими зі скрученими краями. Пізніше листя засихає і передчасно опадає.

11) СІРКА (S)

Через дефіцит сірки на рослині з’являється молоде, дрібне світло-зелене чи світло-жовте листя, яке не опадає та не в’яне. Ріст стебла уповільнюється.

( 2 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Рідке фосфорно-калійне добриво з фунгіцидними властивостями.

Немає на складі

Немає на складі

Немає на складі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*