гривні грн
Каталог товарів

ТОП 5 Безпечних інсектицидів для бджіл

Категорії

ТОП 5 Безпечних інсектицидів для бджіл

Один із головних аспектів захисту культур від комах-шкідників – не заподіяти шкоду корисним комахам-запилювачам. Бджоли не тільки здобувачі меду, а ще й цінний запилювач сільськогосподарських культур. Економіка вирощування вимагає від фермерів вчасної обробки для захисту свої посівів.

Компанія Агрозон зробила підбірку кращих безпечних інсектицидів для бджіл

1) Маврік (ADAMA, Ізраїль)

Діюча речовина: тау-флювалінат, 240 г / л

Норма застосування: 0,2-0,6 л/га

Маврік - контактно-кишковий інсектицид, діє на нервову систему комах-шкідників, приводячи до їх паралічу. Діюча речовина потрапляє в організм шкідників через дихальні отвори (стигми), через шлунково-кишковий тракт при харчуванні обробленими частинами рослин або через покриви комах при їх зіткненні з обробленою поверхнею. Препарат ефективно контролює резистентні до піретроїдів форми ріпакового квіткоїда завдяки унікальній хімічній структурі тау-флювалінату.

2) Біскайя (Bayer, Німмечина)

Діюча речовина: тіаклоприд, 240 г/л

Норма застосування: 0,2-0,4 л/га

Біскайя стимулює безперервне збудження нервової системи, що викликає у комах судоми і в результаті - загибель. Препарат діє як під час безпосереднього контакту зшкідниками - контактна дія, так і шляхом поїдання ними оброблених рослин (включаючи висмоктування рослинного соку сисними шкідниками) - кишкова системна дія. Трансламінарна дія: під час потрапляння на рослину діюча речовина поступово розчиняється в олійній плівці й за допомогою додаткової речовини, яка розчиняє восковий шар, проникає всередину рослини. Системна дія: завдяки здатності діючої речовини пересуватися судинами рослини у висхідному напрямку, вона досягає також новоутворених частин рослини. Антифідантний ефект: особливістю дії препарату на шкідників є нетипова проява «нокдаун-ефекту» — комахи не гинуть одразу, а продовжують сидіти на рослині. Проте їхнє живлення припиняється впродовж перших годин після обробки, і шкодочинність нейтралізується. Період від припинення живлення до загибелі скорочується з підвищенням температури.

3) Моспілан (Sumi Agro, Японія)

Діюча речовина: ацетаміприд, 200 г/кг

Норма застосування: 0,1-0,5 кг/га

Моспілан характеризується гарною системною дією, внаслідок чого він поглинається рослиною та поширюється судинною системою по всіх її частинах. Шкідники гинуть унаслідок безпосереднього контакту з препаратом, а також внаслідок харчування на оброблених рослинах. Інсектицидна дія препарату проявляється шляхом його впливу на нервову систему комах, що призводить до загибелі комах від надмірного нервового збудження і паралічу.

4) Кораген (FMC, США)

Діюча речовина: хлорантраніліпрол, 200 г/л

Норма застосування: 0,06-0,2 л/га

Основна дія препарату відбувається при потраплянні Кораген до шлунку комах, а також через кутикулу (контактна дія). Кораген активує рианідин рецепторні гени, які відіграють ключову роль в скорочуванні м’язів. Після прииому Кораген активізується виведення внутрішніх запасів кальцію з м’язів шкідника (рецептор змушує рецепторнии канал відкриватися на більш тривалии період часу). Неконтрольоване виділення іонів кальцію різко зменшує иого внутрішні запаси в організмі. Внаслідок цього шкідник втрачає здатність скорочувати м’язи і миттєво настає параліч. В свою чергу це призводить до зупинки харчування, личинки стають слабкими та невдовзі гинуть (впродовж 24–72 годин).

5) Каліпсо (Bayer, Німмечина)

Діюча речовина: тіаклоприд, 480 г/л

Норма застосування: 0,1-0,35 л/га

Механізм дії Каліпсо полягає в порушенні функціонування нервової системи, забезпечуючи швидкий «нок-даун-ефект» (параліч) та загибель комах-шкідників. При цьому немає перехресної резистентності, оскільки препарат відрізняється за механізмом дії від препаратів з інших хімічних груп, зокрема піретроїдів, карбаматів, фосфорорганічних сполук. Крім того, за правильного дозування препарат безпечний для бджіл, що дає змогу проводити обприскування також і під час цвітіння.

ТОВ "Агрозон" пропонує інсектициди по оптовій та роздрібній ціні в залежності від об`єму замовлення. Купити інсектициди відтепер можна швидко, зручно та дешево з доставкою по всій Україні з інтернет-магазином Агрозон. Ми надаємо сертифікати якості та гарантуємо оригінальність походження товару.

Увага!!! Для безпечного використання препаратів та досягнення максимального ефекту дії чітко дотримуйтеся інструкції виробника та правил техніки безпеки при роботі з хімічними речовинами. 

( 24 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*