гривні грн
Каталог товарів

Водочутливий папір: навіщо він потрібний аграріям?

Категорії
Зміст
  1. Водочутливий папір: навіщо він потрібний аграріям?
  2. Використання водочутливого паперу для калібрування обприскувача - основа якісного внесення ЗЗР та мікродобрив
  3. Як правильно використовувати водочутливий папір?
  4. Візуальна оцінка щільності крапель

Водочутливий папір: навіщо він потрібний аграріям?

Сучасні досягнення науки в сфері біології, хімії, цифрових технологій активно впроваджуються в сільському господарстві з однією єдиною метою - підвищення ефективності використання наявних ресурсів.

Водочутливий папір - це щільний папір зі спеціальним жовтим покриттям, яке забарвлюється в темно-синій колір при попаданні на нього крапель води. Для оцінки кількості крапель при обприскуванні водним розчином більше не потрібно додавати барвник. Треба просто помістити папір на оброблювану поверхню. Після обприскування водочутливий папір забарвиться. Ви можете взяти папір, як тільки він висохне. Подивіться на малюнок розподілу крапель. Для швидкої оцінки порівняйте листки, покладені на обприскують ділянку, до стандарту або підрахуйте кількість крапель через лупу або за допомогою автоматичного аналізатора зображення. Необхідно врахувати, що під впливом вологи папір повністю синіє і малюнок втрачається. Для довготривалого збереження малюнка крапель на водочутливий папір достатня опустити на кілька секунд в 60% спирт або ацетон. В результаті дії цих речовин жовте покриття повністю змивається і залишається тільки малюнок крапель.

Використання водочутливого паперу для калібрування обприскувача - основа якісного внесення ЗЗР та мікродобрив

Водочутливий папір можна використовувати для перевірки розподілу робочого розчину, щільності крапель при авіаційному і наземному обприскуванні і розміру крапель.

Перевищення норми витрати призводить до зайвих витрат препарату. При застосуванні гербіцидів це може призвести до пошкодження культури. При застосуванні інсектицидів недолік препарату може призвести до того, що шкідники НЕ будуть знищені. Відкалібруйте обпріскувач і перевірте малюнок розпиленого розчину на папері. Водочутливий папір допоможе вам зберегти чистоту навколишнього середовища.

Перш ніж помістити уловлювачі на опори, послідовно пронумеруйте їх. Це допоможе вам оцінити рівномірність розподілу робочого розчину на посівах, визначити якість обприскування (рівномірність / нерівномірність розпилу) при оцінці оброблених робочим розчином карток.

Водочутливий папір може також допомогти визначити правильну висоту підйому штанги обприскувача. Недостатнє перекриття при обприскуванні можна виправити підняттям штанги. Надмірне перекриття можна відрегулювати зниженням штанги.

Як правильно використовувати водочутливий папір?

Водочутливий папір розкладається на штучній опорі або прикріплюється степлером безпосередньо до листів рослин, незадовго до обприскування. Після обприскування водочутливий папір забарвиться в темно-синій колір в результаті попадання на її поверхню крапель водного розчину.

Забарвлену папір треба зняти з опори (листа) відразу після висихання. При роботі з папером необхідно звернути увагу на наступні моменти:

✔️ При роботі з водочутливим папером слід надіти на руки рукавички (поліетиленові або гумові), щоб уникнути його фарбування або забруднення.

✔️ Опора для уловлювача (природна і штучна) винна буті суху: водочутливий папір не можна викладати на полі, коли рослини ще вологі від ранкової роси або дощу.

✔️ Не можна, щоб поверхня водочутливого паперу була подряпана до використання (уловлювачі не повинні тертися один об одного).

Термін придатності: водочутливого паперу, упакованого в заводські високоякісні фольговані пакети можна зберігати протягом 10 років і більше, за умови збереження герметичності упаковки. До і після обприскування вологочутливого паперу уловлювачі слід зберігати в сухому місці в герметичних пакетах або коробках. Забарвлений водочутливий папір можна закрити безбарвною, тонкої фольгою. При використанні фольги уникайте утворення повітряних мішків.

Підрахунок крапель за допомогою ручної лупи на вологочутливому папері обмежений максимальній кількістю приблизно 200 крапель / см2, що еквівалентно 50-200 л / га при середньо - або крупнокапельному обприскуванні.

УВАГА!!!! Папір не можна використовувати при дуже вологих умовах. Незважаючи на те, що він забарвлюється в блакитний колір при відносній вологості 80%, колір плям, які утворюються в результаті впливу водних крапель, все ж в достатній мірі відрізняється від загального фону, щоб дозволити зорову оцінку в цих межах (не зважайте на відбитки пальців).

Папір не можна використовувати на вологій або мокрій опорі (наприклад, ранкова роса).

Не можна брати картки, поки вони ще мокрі в результаті обприскування. Чиста вода забарвлює водочутливий папір при розмірі крапель аж до 50 мк навіть за температури 50 ° С і відносній вологості 20%. Однак, при польових випробуваннях в тропічних умовах водочутливий папір може коказувати не всі краплі, які на неї потрапили. Це відбувається через випаровування, яке настільки збільшує концентрацію крапель, що вони взагалі не містять або містять дуже мало води.

У тропічних умовах існує правило уникати розміру крапель розбризкується рідини діаметром менше 100 мк.

Водочутливий ​​папір не завжди придатний для використання при температурах нижче 10 ° С.

Візуальна оцінка щільності крапель

Порівняйте зразки розпорошеного розчину з будь-яким відомим стандартом. Внизу зображені стандартні картки, що показують діапазон допустимої щільності крапель для крупнокрапельного і середньокапельного водного обприскування. Щільність крапель на оброблюваній площі повинна бути не менше показників, відображених в таблиці нижче:

Кількість капель на см²

Тип обприскування

20–30

Інсектициди

20-30

Гербіциди, довсходове застосування

30-40

Контактні гербіциди, післясходове застосування

50-70

Фунгіциди

Для звичайної перевірки обприскування можна також приготувати власні стандартні картки, вибравши картки з певною щільністю крапель від минулих обробок.

ТОВ "Агрозон" пропонує водочутливий папір по оптовій та роздрібній ціні в залежності від об'єму замовлення. Купити водочутливий папір відтепер можна швидко, зручно та дешево з доставкою по всій Україні з інтернет-магазином Агрозон. Ми надаємо сертифікати якості та гарантуємо оригінальність походження товару. . 

Звертайтесь до наших спеціалістів, вони з радістю проконсультують та допоможуть 📲 095 525 59 09 / 068 525 59 09 

( 53 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*