гривні грн
Каталог товарів

Родентициди: як боротись з мишоподібними гризунами?

Категорії

Як боротись з мишоподібними гризунами?

На всіх материках планети, крім Арктики та Антарктиди, поширені гризуни. Зараз неможливо точно визначили, коли і при яких обставинах вони почали синантропно існувати та приносити неприємності людям. Найбільш популярними є хатні миші, полівки та пацюки. Ці шкідники вдало пристосовуються до життя людей і псують матеріальні цінності та житло. Збитки від існування гризунів на полях та у зернових складах складають понад 20% від вирощеного врожаю. В садах, теплицях і присадибних ділянках гризуни пошкоджують коріння рослин, кору дерев, розсаду тощо. 

Знищувальні заходи грунтуються на 4 основних методах: хімічному (застосування отруйних приманок, газоподібних речовин), фізичному (застосування механічних знарядь відлову), біологічному (застосування ворогів шкідників - котів і собак) та бактеріологічному (застосування вірусів і мікробів). З практики, найбільш ефективним та простим є хімічний метод знищення, який полягає в отруєнні гризунів речовинами, які діють при надходженні в систему травлення шкідників. Використовуються різні отруйні принади (фільтр-пакети, воскові брикети, зернові суміші тощо), зазвичай, на основі діючих речовин-антикоагулянтів: бродіфакум, бромадіалон, які зменшують здатність крові до згортання і ушкоджують стінки кровоносних судин.

Що таке родентициди та який їх механізм дії? 

Родентициди – це хімічні засоби від гризунів. Вони діють на всіх представників класу гризунів, які завдають шкоди садовим та сільськогосподарським культурам. Покоління сучасних родентицидів здатне вберегти врожай від знищення. Працювати з ними необхідно чітко дотримуючись інструкції, адже вони мають хімічне походження. Сучасні препарати є простими та дієвими в застосуванні.

Препарати від гризунів виробляють у різних препаративних формах. Найбільш популярні – воскові брикети, які вже готові до використання. У більшості випадків готові брикети використовують у домашніх умовах та на виробничих підприємствах. Компанія Агрозон зробила добірку топових родентицидів у брикетах:

1) Шторм (BASF, Німеччина)

Діюча речовина: флокумафен, 0,005%

Норма витрати: на посівах та польових культурах препарат застосовують, розкладаючи по 1 брикету в нору; при використанні в сховищах складах брикети розкладають по 2-3 штуки на відстані близько 5 метрів один від одного.

Спосіб дії: флокумафен, потрапивши в організм, пригнічує процес регенерації вітаміну К1, що, своєю чергою, веде до припинення синтезу білків для нормального згортання крові. Коли кількість білків у крові знижується до 20% нормального, проявляється антикоагулянтний ефект. Смерть від кровотечі настає через 3-10 днів.

2) Талон (Syngenta, Швейцарія)

Діюча речовина: бродіфакум 0,05 г/кг

Норма витрати: щури – 20-60 г (1-3 брикети) через 10 м; миші – 20 г (1 брикет) через 2-5 м

Особливості: препаратат випускають у 2 препаративних формах: гранули та брикети. У препарат додається спеціальна складова – Bitrex. Це денатоніум бензоат - найгірша у світі речовина, яка робить приманку непридатною для вживання людьми та домашніми вихованцями. А ось на споживання родентициду гризунами вона не впливає.

Для великих площ використовують концентрати, якими протруюють зерно і розкидають посіви пшениці, ячменю та інших культур. Компанія Агрозон зробила добірку топових родентицидів у рідкій формі:

1) Мишолов (Нертус, Угорщина)

Діюча речовина: бродіфакум, 0,25 г/л

Спосіб дії: порушує механізм згортання крові та викликає підвищену схильність до кровотеч, що призводить до загибелі гризунів.

2) Бродівіт (Укравіт, Україна)

Діюча речовина: бродіфакум, 0,25%

Спосіб дії: порушує механізм згортання крові та викликає підвищену схильність до кровотеч, що призводить до загибелі гризунів.

Як використовувати родентициди?

Перед роботою з родентицидами ви повинні бути дуже обережними. Спочатку, обов’язково, ознайомитись з інструкцією та дотримуватисяь необхідних заходів під час роботи з даними препаратами. Робота проводиться в спеціальному захисному одязі, масці, окулярах, взутті і рукавичках. Після роботи вмитись та обробити себе і одяг содовим розчином.

Ефективний родентицид від мишей допомагає швидко знищити гризунів, зберегти майно та врожай. Зробивши замовлення на Agrozon.com.ua ви отримаєте оригінальні родентициди від виробника за найвигіднішою ціною в інтернеті та зручними умовами доставки по Україні. Ми надаємо сертифікат якості та гарантуємо оригінальність походження товару!

( 43 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Швидкодіючий і найбільш ефективний засіб для боротьби з пацюками й мишами для професіоналів тільки він їх зупинить!

Немає на складі

Немає на складі

Надійний, універсальний, зручний
Для виготовлення отруйних принад
Проти мишоподібних гризунів

Немає на складі

Немає на складі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*